ISI YALITIMI
Konutlarımızı kışın soğuk yazın ise sıcaktan koruyan ısı yalıtım uygulamaları sergilediği performans ile 4 mevsim kalıcı çözüm sağlamaktadır. Rutubetsiz, sağlıklı ve konforlu bir yaşam ortamı sunmasının yanısıra evlerinizi küf ve nemden koruyarak bakım ve onarım masraflarınızı asgari orana indirmektedir.
Dış cephe yalıtım uygulamaları, ısıtma ve soğutma giderlerinin %40-60 arasında azalmasına neden olduğu enerji tasarrufu ile 3 sene gibi kısa bir sürede yalıtım harcamalarınızı geri kazanmanızı sağlamaktadır.
Isı yalıtımın ekolojik dengeyi korumaya yardımcı bir sistem olması ile birlikte Türkiye ve Avrupa standartlarına uygunluk göstermektedir.
Isı Yalıtımında Dikkat Edilecek Hususlar
Isı yalıtım uygulamasında en az 3 cm ve üzeri ısı yalıtım levhasının kullanılması doğru olacaktır.
Gerçekleştirilen ısı yalıtım uygulamalarında m² başına en az 6 adet mekanik tespit dübeli kullanılması gerekmektedir.
Dış cephe ısı yalıtım uygulamalarında kullanılacak malzemelerin birbirleri ile uyum göstermesi ve kalitelerinin uluslararası standartlarda olması önem arz etmektedir.
Isı yalıtım levhalarının dizimleri kabul görmüş biçimlerde gerçekleştirilmelidir. Bu sayede hem ısı köprülerinin oluşması engellenmiş olacak hem de levhaların üzerine basınç uygulayacak ağırlığın dengeli şekilde dağılmasını sağlayacaktır.
İstenen sonuç ve tasarrufun sağlanabilmesi için ısı izolasyon uygulamalarının mutlaka dış cephelerde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Böylelikle hem yapı malzemelerinin ısı depolama özelliğinden yararlanılmış olacak hem de yapı malzemeleri tüm dış etkilerden korunacaktır. Konutların iç cephelerinde gerçekleştirilen ısı yalıtım uygulamaları küflenmeye ve rutubete neden olacağından zamanla binalara yarardan fazla zarar verecektir.
Isı yalıtım (mantolama) uygulamasının kalitesi ve verimliliği kullanılan malzeme ile birlikte uygulamacı personelin bilgi ve becerilerine de bağlıdır. Uygulama aşamalarının tümü teknik personel tarafından kontrol edilmeli, olası riskler uygulama aşamasında önlenmelidir.
Isı Yalıtımı ile ilgili diğer bilgilendirici konular
Neden ısı yalıtımı yaptırmalıyız ?
Isı yalıtım çeşitleri
MANTOLAMA
Binalarda ısı yalıtımı için içten, dıştan ve sandviç duvar olmak üzere 3 farklı yöntem uygulanır. Isı köprülerinin oluşumunu önlemek ve yalıtımın sürekliliğini sağlamak için yapılan en iyi uygulama mantolama uygulamasıdır. Dış cephe mantolama uygulaması yapı fiziği açısından en uygun olan ısı yalıtım sistemidir.
Mantolama mevsim şatlarına göre ısı kayıp ve kazançlarını engellemek için bina dış kabuğunun ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasıdır. Teknik olarak ise ısı köprüsü oluşturmadan gerekli ısı iletim katsayısına ulaşmak için bina dış yüzeyine yapılan ısı izolasyonudur.
Mantolamanın Avantajları
Bina dış yüzeyindeki her türlü kiriş, kolon, hatıl vb.. betonarme yapı elemanlarını tamamen yalıtarak ısı köprülerinin oluşmasını engeller.
Binayı dışarıdan bir manto gibi sararak ana malzemede sıcaklık farkları sebebi ile oluşabilecek çatlakları ve hasarları önler.Dış duvarlarda oluşan yaz kış sıcaklık farkları 5 oC kadar çıkabilmektedir.
Bina dış duvarları dış ortamın tüm etkilerinden korunur.
Yoğuşma riski en aza indirilir.
Hem ısı hem de su yalıtımı sağlar
Tekniğe uygun yapılmış bir mantolama uygulaması %50 ye varan ısı tasarrufu sağlar.
Mantolama yapılmış binalarda ısı dengeli bir şekilde dağıldığı için yoğuşma ve hava akımı olmaz, bu sayede konforlu bir yaşam alanı elde edilmiş olur.
Yakıt tüketimini azalttığı için çevrenin korunmasına katkı sağlar.
Binanın dış duvarlarında beton içindeki donatıları korozyona karşı koruyarak bina ömrünü uzatır.
Daha fazla bilgi için tıklayınız …
Mantolama ile ilgili diğer bilgilendirici konular
ENERJİ KİMLİK BELGESİ (EKB)
Binaların iç ortamları ile dış ortamlarını birbirinden ayıran ve bina zarfı olarak da bilinen dış duvarlar, pencereler, kapılar, tavan, çatı ve diğer döşemelerden oluşan yapı elemanları dış etkenlerden korunmalıdır.
Binalarda ısı kaybeden yüzeyler doğru yalıtılmazsa ısı kaybı ve buna bağlı olarak da enerji maliyetleri artmaktadır. Özellikle müteahhitler ve kullanıcılar ısı kayıplarını göz ardı ederek konutların sadece dış özelliğine önem vermekte, konutların yapım aşamasında uygun olmayan yapı malzemeleri seçimi ve yapılmayan çok basit uygulamalar ile binanın kullanım ömrü süresince bina sahiplerinin bütçelerine hem de daha fazla yakıt tüketerek çevreye ve ülke ekonomisine zarar vermektedir.
Bu olumsuzlukları engellemek amacıyla 2000 yılında yürürlüğe giren Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği’ne göre yeni konutlar ısı yalıtım uygulaması gerçekleştirilmiş şekilde projelendirilmek zorunda olup eski binaların da 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğu bulunmaktadır.
Enerji kimlik belgesi temininin en önemli adımı da konutların ısı izolasyonu uygulamasının gerçekleştirilmiş olmasıdır. Binalarda ısı yalıtım kalınlığının optimum şekilde seçilmesi, ısıl konforun sağlanmasında ve bina enerji sınıfınını belirlenmesinde en önemli etkenlerden biridir.
Enerji Kimlik Belgesi Örneği için tıklayınız …
ÇATI YALITIMI
Bina dış kabuk elemanı olarak çatının, maruz kaldığı iç ve dış ortam fiziksel koşullarının kontrolleri amacıyla yalıtım önemli bir parametredir. Yalıtılması gereken başlıca etmenler su/buhar, ısı ışık/radyasyon ve ses olarak sıralanabilir.
Çatı Su/ Buhar Yalıtımı Uygulamaları
Kar ve yağış sularının uzaklaştırılması, eğimli ve kaplama esaslı çatılarda çatının şekli yönünden önemli bir sorun oluşturmazken, eğimli olmayan teras çatılarda bu suların küçük eğimlerle su gideri noktalarına yönlendirilmesi şeklinde çözümlenir.
Bina iç hacminde oluşacak su buharı basıncı nedeniyle bu hacmi çevreleyen tüm yapı elemanlarından geçerek dışarı çıkmak isteyecektir. Bu su buharının uzaklaştırılması, çatı türlerine göre değişiklik gösterir.
Çatı Isı Yalıtımı Uygulamaları
Bina dış kabuğundaki ısı kaybının önemli bir kesimini çatılardan kaybedilen ısı enerjisi oluşturmaktadır. Çatılarda bu ısı kaybının belirli nitelikte ısı yalıtım malzemeleri kullanılarak önlenmesi gerekir.
Isı yalıtım malzemelerinin kullanımı çatının türüne göre değişiklik gösterecektir. Soğuk çatılarda çatı arasının mekan olarak kullanılmadığı durumlarda, ısı tutucu malzeme doğrudan döşeme üzerine serilebilir. Çatı arasının mekan olarak kullanılması durumunda, ısı yalıtımı sorununun doğrudan örtü sistemi içinde çözülmesi gereklidir. Buna karşın sıcak çatı çözümlerinde kullanılacak açık gözenekli klasik ısı tutucuların noktasal yüklere karşı taşıyıcılığını artırmak amacıyla bir şap katmanı ile birlikte kullanılması gerekirken, kapalı gözenekli ve sudan etkilenmeyen ısı tutucu malzemelerin üretilmesi sonucu, ısı tutucu malzemenin su yalıtım katmanlarının üstüne uygulanabilmesi için ters çatı yapma olanağı sağlanmıştır. Yüksek ısı ortamı ile çalışılan fabrika
Daha fazla bilgi için tıklayınız…
ISI YALITIM KREDİSİ
GNYAPI'nın sizlere sunduğu ödeme kolaylıkları sayesinde ödemelerinizi 18 ay taksitle peşinatsız, faizsiz ve dosya masrafsız gerçekleştirebilir ya da 60 ay taksit imkanından yararlanarak kredi ya da senet ile ödemelerinizi yapabilirsiniz. Tercihiniz doğrultusunda anlaşmalı olduğumuz bankaların kredi kartları ile taksitli ödeme yapabileceğiniz gibi, peşin ödemelerinizde de özel indirim ve kampanyalardan yararlanabilirsiniz.
ŞEKERBANK EKOKREDİ & TÜRKİYE FİNANS YALITIM KREDİSİ
GNYAPI markasının bankalar ile olan özel anlaşmaları sayesinde yalıtım kredisi avantajlarından yararlanabilir, dosya masrafsız, %0 faiz oranları ile 18 ay vade fırsatını değerlendirebilirsiniz. Kampanya dahilinde ısı yalıtım kararı alınması durumunda binanız için düzenlenecek Enerji Kimlik Belgesine de ücretsiz sahip olacaksınız.
Isı Yalıtımı Hizmet Paketleri, İZODER (Isı Su Ses Yangın Yalıtımcıları Derneği) teknik danışmanlığında gerçekleştirilmektedir.
Daha fazla bilgi için tıklayınız…
YALITIM FİRMASI SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Uygulamayı yapan ısı yalıtım şirketi hem işçiliğe hem de kullanılan malzemeye tedarikçi ve kendisi en az 5 yıl garanti verebiliyor mu ?
Isı yalıtım firması ticaret odasına kayıtlı mı?
Firma faaliyette mi? Faaliyet belgesi tarafınıza sunuldu mu?
Isı yalıtımı ugyulamasını yapan firma kurumsal bir firma mı?
Uygulama maliyetini üstlenebilecek bir sermayeye sahip mi?
Firmanın banka kredibilite miktarı ne kadardır? Kullanabileceği mevcut tanımlı kredisi var mı?
Firma ısı yalıtımı uygulamasının kontrolünü kaç kişilik bir teknik kadro ile yürütüyor ? Çalıştığı kadronun SGK sigortalarını ödüyor mu?
Yalıtım Firması güvenilir bir markanın 1. sınıf paket sistemini kullanıyor mu?
Yalıtım firması malzemesini kullandığı üreticinin ana uygulayıcı bayisi mi?
Üretici firma, uygulayıcı firmanın yaptığı ısı yalıtım uygulamalarına ve işçiliğine gerçek garanti veriyor mu?
Firma ısı yalıtımı uygulaması sırasında yaşanabilecek iş kazalarına ya da etrafına verebileceği zararlara karşı özel bir sigortaya sahip mi?
Firma ile ısı yalıtımı uygulama sözleşmesi imzalandığında binanızın ısı kayıplarını doğru tespit edebilecek teknik donanıma sahip mi?
Sözleşme imzalandığında ısı yalıtım uygulaması sürecinin sorunsuz ilerleyebilmesi için şirket avukatları aracılığı ile Hukuki Danışmanlık Hizmeti verebiliyor mu?
Firma ile sözleme imzalandığında yalıtım uygulaması sürecinde yöneticilerin yükünü hafifletecek hizmetler sunabiliyor mu?
Firma İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımı Derneği) üye listesinde yer alıyor mu? İZODER Üye Tanıtım Kartına sahip mi?
Firmanın gerçekleştireceği ısı yalıtım uygulamasında seçilen malzeme kalınlığı yeterli mi? Uygulama TSE 825 standartlarına uygun mu?
Firmanın daha önce ısı yalıtımı uygulaması yaptığı binaları görebileceğiniz ve dilerseniz yönetici ismi, telefonu, adresi vb. bilgilerine ulaşarak danışabileceğiniz bir referans listesine sahip mi?
İzolasyon firması kurumsal internet sitesi hizmeti var mı? İnternet sitesi ihtiyaç ve beklentilerinizi karşılıyor mu?
Daha fazla bilgi için tıklayınız…
Bina mantolama fiyatı almak için ücretsiz keşif formumuzu doldurabilir veya 0216 475 12 41 – 444 4697 numaralı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz en kısa sürede sizi arayarak, binanıza en uygun paket sistem seçiminde size yardımcı olacak ve keşif randevu işleminizi gerçekleştirecektir.
İstanbul Anadolu ve Avrupa Yakası Dış Cephe Mantolama (Isı Yalıtımı), İzolasyon, Çatı Kaplama Uygulaması, Su Yalıtımı, Cephe Giydirme, Boya, Seramik Uygulama ,Değer Katan Ek Uygulamalar, Dekoratif Cephe Kaplamaları ve daha fazlası… Binanız için gerekli olan tüm yenilikler en uygun fiyat ve avantajlarıyla GNYAPI® 'da. ☏ 444 GNYP