Alüminyum Kompozit levhalar binaların dış cephe ve iç mekânlarında kullanılmak üzere geliştirişmiş yapı malzemesidir. Standart üretim ölçülerinin yanı sıra isteğe bağlı özel ölçülerde boyalı yüzeyi yüksek dayanımlı koruma filmi ile kaplanmış halde temin edilebilmektedir.

Dış Cephe giydirme sistemleriyle hem binanın elektrik gereksiniminin bir bölümü karşılanırken hem de çevre bilincini arttırılması hedeflenmektedir.

Birçok kuruluş yeni binalarında ve yenilenmeyi düşündüğü mevcut binalarında, pahalı cephe kaplama malzemeleri yerine maliyeti yakın olduğu için fotovoltaik hücrelerden oluşan akıllı cephe uygulamalarını tercih etmektedirler.

Binalarda, dışarının göründüğü yerlerde çift cam kullanılmakta, perde duvarın geldiği yerlerde ise PV modüller bu yüzeye kolayca uygulanmaktadır. Böylece hem perde duvarlar değerlendirilmekte hem de binaya enerji sağlanmaktadır.

Cephe giydirme sistemlerine örnek olarak aşağıdaki cephe giydirme uygulamaları verebiliriz.

– AC 50 Kapaklı Alüminyum Giydirme Cephe Sistemi 
– AC 70 Çelik Takviyeli Kapaklı Alüminyum Giydirme Cephe Sistemi 
– CE 50 Strüktürel Silikon Alüminyum Giydirme Cephe Sistemi 
– IZO CE 50 Isı Yalıtımlı Strüktürel Silikon Alüminyum Giydirme Cephe Sistemi 
– IZO KE 50 Kapaklı Isı Yalıtımlı Alüminyum Giydirme Cephe Sistemi 
– IZO SPS Isı Yalıtımlı Strüktürel Silikon Alüminyum Giydirme Cephe Sistemi 
– KE 50 Kapaklı Alüminyum Giydirme Cephe Sistemi 
– IZO YE 50 KLP Isı Yalıtımlı Yarı Kapaklı Klipsli Alüminyum Giydirme Cephe Sistemleri 
– KE 50 IGK Kapaklı Alüminyum Giydirme Cephe Sistemi 
– MN 86 Isı Yalıtımlı Alüminyum Giydirme Cephe Sistemi 
– SPS Strüktürel Silikon Alüminyum Giydirme Cephe Sistemi 
– SPS SA Ses Ve Isı Yalıtımlı Strüktürel Silikon Alüminyum Giydirme Cephe Sistemi 
– YE 50 Yarı Kapaklı Alüminyum Giydirme Cephe Sistemi 

Cam Cephe Sistemleri

Cam cephe sistemleri, cephe yüzeyinde her hangi bir alüminyum montaj elemanı kullanılmadan, camların arasında 15 mm derz katılarak, kasetlere yapıştırılarak camlı panelleri yan yana mekanik olarak montaj edilmektedir.

Cephede kullanılacak ısıcamların kombinasyonu binanın kullanım amacı, cephesi, bulunduğu yerdeki hava ve iklim şartlarına uygun performans değerlerini taşıyan cam cinslerine ve projesinin tasarımına uygun cam rengine göre belirlebilmektedir.

Silikon (Cam) Cephe Giydirme Sistemleri

Silikon veya cam cephe giydirme sistemleri, cephede sürekli cam görüntüsünün olması istenildiğinde kullanılan giydirme cephe uygulamasıdır.
Bu sistem, kapaklı giydirme cephe sistemindekine benzer ızgara sisteminin oluşturulması ve ızgara aralıklarına alüminyum çerçevelere yapıştırılmış cam kasetlerin takılması ile gerçekleştirilmektedir.
Silikon giydirme cephe sisteminin uygulanacağı alandan alınan ölçülere göre hazırlanacak imalat projesine uygun olarak düşey taşıyıcı ve yatay taşıyıcı profillerin gerekli kesim, delik, kanal vb. işlemleri tamamlanır. 

 

Alüminyum Giydirme Cephe Sistemleri ve Kullanım Alanları

Alüminyum giydirme cepheler, projesinde belirtilen açıklıklarda ve her katın döşeme betonuna alüminyum veya galvanizli çelikten üretilmiş ankarajlara bağlanan taşıyıcı düşey profiller ile bunlar arasına istenilen yüksekliklerde cam takabilmek ve bunları taşımak için düşey taşıyıcı profillere özel bağlantı elemanları ile bağlanan yatay kayıt profillerinden oluşmaktadır.

Alüminyum giydirme cepheler; dış kabuğunu oluşturan ince cephe elemanları ile mekândan daha fazla faydalanmayı, iyi bir ses ve ısı yalıtımı sağlamayı, iklimlendirme cihazları ile homojen bir havalandırma sağlayarak mekânların kısa sürede ısıtılıp soğutulabilmesini sağlamaktadır.
Temizlik ve bakımlarının kolaylığı kadar, hafifliği ile yapıya az yük binmesini sağlayan özellikleri ile çevresiyle uyumlu, estetik ve modern bir dış görünüme sahip alüminyum giydirme cepheler, kullanıcılar tarafından içinde yaşanmaktan memnuniyet duyulan binalar olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Isı Yalıtım Sistemleri

Isı yalıtımı, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek adına yapılan işlemlerdir.
Enerji tasarrufunun yanında ısı yalıtımı, konutların ömrünü uzatmak, değerini arttırmak, arzu edilen konfor şartlarını sağlamak, sağlıklı bir yaşam sürmek, çevre kirliliğini azaltmak ve sağlıklı bir çevre oluşturmak için hayata geçirilmesi gereken bir uygulamadır.

Isı Yalıtım Sistemi Aşamaları

Yüzey Hazırlık
Subasman Profili Yerleştirme
Isı Yalıtım Levhaları Yapıştırma
Isı Yalıtım Levhaları Dübelleme
Köşe Profilleri Yerleştirme
Fileli Sıva Uygulama
Dekoratif Kaplama ve Dış Cephe Boya
Dış Cephe Mantolama

 

Alüminyum Küpeşte Korkuluk

Merdivenlere, balkonlara, havuz kenarlarına ve inşaatların birçok bölümüne emniyeti ve hoş bir görünümü sağlamak için alüminyum korkuluk profilleri kullanılarak yapılan dekorasyona alüminyum küpeşte ve korkuluk denir.

Alüminyum merdiven korkuluklar diğer küpeşte uygulamalarına göre daha estetik bir duruş sergiler.
Mekanlarınıza estetik bir görünüm vermek istiyorsanız , merdiven korkuluk küpeşte sistemlerini tercih etmenizi tavsiye ederiz.
Alüminyum küpeşte sistemleri demontajdır. Yani profiller parça şeklindedir. Parçalar birbirlerine monte edilerek alüminyum küpeşte oluşturulur. Alüminyum küpeşte sistemi oluşturulurken, parçalar farklı şekillerde kullanılarak değişik modeller oluşturulabilir.

Alüminyum doğrama

Yaşam alanlarında kullanılan sistemler olarak alüminyum doğrama sistemleri oldukça yaygın kullanılmaktadır. İç ve dış alüminyum profillerin,ısı yalıtımı sağlamak amacıyla yalıtkan bir profille birbirine bağlanmasıyla oluşturulan doğrama sistemidir.
Alüminyum, inşaatlarda çok kullanılan bir metaldir. Özellikle, kapı, pencere, giydirme cephe gibi uygulamalarda, sağlamlığı, dayanıklılığı ve estetik yönden üstün özellikleri nedeniyle tercih edilmektedir.

Alüminyum yapısı itibariyle ısı iletim katsayısı yüksek bir malzemedir. Polyamid ise düşük toleranslarla hassas olarak üretilebilen ısı iletim katsayısı son derece düşük, mukavemet ve sertliği ise oldukça yüksek olan bir malzemedir.

 

3 Boyutlu Modelleme Fiyatları

3 boyutlu modelleme bilgisayar ortamında bir nesnenin matematiksel olarak vektörel bir formatta oluşturulmasıdır. Ortaya çıkan ürün modelalınan nesnenin geometrik bir temsilidir.
Bu bağlamda elde edilenmodel; üretilecek yada üretimi tamamlanmış ürünü, birebir boyutlarında, bilgisayar ortamında kullanılabilir hale getirir. 
Yine bilgisayar ortamında ürüne çeşitli kaplama bileşenleri aracılığı ile farklı renk,doku,parlaklık,şeffaflık gibi değişik görüntü formları atanabilir.

GNYAPI ayrıcalığıyla ücretsiz 3 boyutlu modelle yapmak için hemen 444 46 97 arayın