izocam

İZOCAM

Türkiye yalıtım sektörünün öncüsü olarak 1965 yılında kurulan İzocam A.Ş’nin Gebze’deki ilk fabrikasını 1967 yılında camyünü üretimine başlayarak faaliyete geçmiştir.

Türkiye Yalıtım Sektörü'nün öncüsü İzocam A.Ş.’nin Gebze’de kurulan ilk fabrikası 1967 yılında camyünü üretimine başlayarak faaliyete geçmiştir. 1986 yılında Tarsus'ta ikinci bir camyünü fabrikası 10 bin ton/yıl kapasiteyle kurulmuş, 1992 yılında bu kapasite iki katına çıkartılarak 20 bin ton/yıl'a ulaşılmıştır. Tarsus'taki fabrikanın camyünü kapasite tevsi nedeniyle Gebze tesislerindeki camyünü üretimi 1993 yılında taş yününe çevrilmiştir. 10 bin ton/yıl taş yünü kapasitesi, 1997 yılında 15 bin ton/yıl kapasiteye çıkarılmıştır.

2007 yılı itibari ile camyünü tesislerinde 55 bin ton/yıl, taş yünü tesislerinde ise 50 bin ton/yıl kapasiteye ulaşılmıştır. İzocam camyünü ürünleri, Isover Saint-Gobain lisansı ile taş yünü ürünleri ise Isover Saint-Gobain G+H lisansı ile üretilmektedir.

İzocam, 1982 yılında Gebze'de kurulan tesis ile genleştirilmiş (ekspande) polistiren (EPS) üretimine başlamıştır. Toplam kapasite 6.000 ton/yıl'dır.

Haddelenmiş (ekstrüde) polistiren (XPS) üretimine ise; 1995 yılında Gebze’deki yeni tesislerinde Foamboard markasıyla yılda 90.000 m³ kapasite ile başlayan İzocam, Owens Corning lisansı ile üretim yapmaktadır. Bugün Gebkim Tesisleri ile birlikte kurulu kapasitesi 720.000 m³/yıl‘dır.

2000 yılının Nisan ayında 500 ton/yıl kapasiteli Eskişehir İzocam Tesisi'nde üretimine başlanılan İzocam Armaflex markalı Elastomerik Kauçuk Köpük ürünler ise, Armacell GmbH lisansı ile üretilmektedir. Tesisin şu andaki kapasitesi 1.900 ton/yıl'dır. Eskişehir İzocam Tesisi’nde 2006 yılı başından itibaren İzocam PEflex markasıyla üretimine başlanan polietilen köpüğün yıllık kapasitesi ise 1.000 ton/yıl’dır.

Su yalıtım pazarında da faaliyet gösteren İzocam, İzosu markalı polimerik bitümlü su yalıtım örtülerini piyasaya sunmaktadır.

1966 yılında Koç Topluluğu bünyesinde kurulan ve 2005 yılında İzocam’ın bünyesine dahil olan Tekiz Tesisleri’nde ise; İzocam Tekiz markası altında Taşyünü ve Poliüretan Çatı-Cephe Panelleri, Trapez ve Soğuk Depo Paneli ürünleri müşteri ihtiyacına uygun olarak üretilmektedir.Tekiz tesisi yıllık 2.000.000 m² panel ve 3.000.0000 m² trapez üretim kapasitesine sahiptir.Gebze, Eskişehir, Tarsus ve Ümraniye tesislerinden sonra yeni açtığı GEBKİM Tesisi ile kapasite artırımına giden İzocam, toplam 18.845 m² kapalı ve 86 dönüm açık alan üzerine kurulu olan GEBKİM Tesisi’nde Foamboard (XPS), İzopor (EPS) ve Tekiz (Sandviç Panel) üretimlerini aynı kampüste toplamayı hedeflemektedir. İlerleyen dönemlerde GEBKİM kampüsüne İzocam’ın halen Gebze Dilovası'nda bulunan 5.000 Ton/yıl kapasiteli ‘Ekspande Polistiren Tesisi’ ile İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu olan Tekiz Panel Üretim Tesisi taşınacaktır.

Yüksek teknolojisiyle imal ettiği uluslararası standartlardaki ürünlerinin ciddi bir bölümünü ihraç eden ve ülkemize önemli döviz girdisi sağlayan İzocam'ın ihracat yaptığı ülkeler arasında İsrail, Mısır, İran, Suriye, Ürdün, Lübnan, Irak, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Rusya, Türkmenistan, Kazakistan, Ukrayna, Gürcistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Azerbaycan, Sudan, Fildişi, Kamerun, Gana, Gine, Etiyopya, Libya, Pakistan, Afganistan, Kıbrıs, İzlanda ve Malta bulunmaktadır.

İzocam bugün ülkemizde sıcağa, soğuğa, sese, yangına ve suya karşı koruma sağlayan geniş ürün yelpazesi ve teknik danışmanlık hizmetleriyle yalıtım sektöründe lider konumdadır. Müşterilerinin talep ve beklentilerini zamanında ve küreselleşen dünya standartlarına uygun olarak çevreci bir yaklaşımla karşılayan İzocam, bu amaçla ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi'ni tesislerinde uygulamaktadır. Binalarda kullanılan İzocam ürünleri, Uluslararası bir yönetmelik olan, Yapı Malzeme Yönetmeliği’nin 6. maddesine göre; “ürünün yönetmelikte belirtilen temel gerekleri karşılamasına imkân veren malzeme” anlamına gelen “CE” işareti ile piyasaya arz edilmektedir. Aynı zamanda, mineral yün ürünler; taşyünü ve camyünü için sadece bio ürün kategorisine verilen EUCEB sertifikasına sahiptir. İzocam'ın ürünleri ayrıca Türk Standartları Enstitüsü (TSE) kriterlerine de uygun üretilmektedir.

Kaynak : izocam.com.tr

İZOCAM MANTOLAMA 

gnyapı ISI YALITIM LEVHALARI 

Manto İzopor (Ekspande Polistiren) Isı Yalıtım Levhaları

Uygulama Yeri: Dış duvar            
Yalıtım Amacı :  Isı Yalıtımı           
Isı İletkenlik Değeri : ≤ 0,040 W/mK     
Yangın Dayanımı : E
Uygunluk :TS 7316, EN 13163, (TS EN 13499)

Manto İzopor Plus (Ekspande Polistiren) Isı Yalıtım Levhaları

Uygulama Yeri : Dış duvar
Yalıtım Amacı : Isı yalıtımı
Isı İletkenlik Değeri : ≤ 0,035 W/mK
Yangın Dayanımı:E
Uygunluk : TS 7316, EN 13163,(TS EN 13499)

Manto Foamboard (Ekstrüde Polistiren) Isı Yalıtım Levhaları

Uygulama Yeri : Toprakaltı dış duvar, subasman, dış duvar
Yalıtım Amacı : Isı Yalıtımı    
Isı İletkenlik Değeri : ≤ 0,035 W/mK    
Yangın Dayanımı : E
Uygunluk : TS 11989 EN 13164

İzocam Manto Taşyünü Isı Yalıtım Levhaları

Uygulama Yeri : Dış duvar, kapı ve pencere açıklıkları çevresi
Yalıtım Amacı : Isı, ses ve yangın güvenliği
Isı İletkenlik Değeri : ≤ 0,040 W/mK
Yangın Dayanımı : A1
Uygunluk : TS 901-1, EN 13162, (TS EN 13500)

gnyapı YAPIŞTIRMA HARÇLARI

MY1 : Yüksek yapıştırma gücüne sahip, uygulama kolaylığı sağlayan ısı yalıtım levhası yapıştırma harcı.

MY2 Isı yalıtım sistemleri için ısıl şoklara dayanıklı, çimento esaslı yapıştırma harcı.

gnyapı YÜZEY SIVALARI

MS1 : Yüksek esneklik ve tutunma gücüne sahip, su buharı geçirgen, hava koşullarına, suya ve darbelere dayanıklı ısı yalıtım levhası sıva harcı.

MS2 : Su buharı geçirgen, hava koşullarına, suya ve darbelere dayanıklı ısı yalıtım levhası sıva harcı.

gnyapı DÜBELLER

Plastik çivili dübel,
Çelik çivili dübel,
Vidalı dübel,
Gazbeton Dübeli.

gnyapı  KÖŞE PROFİLİ

Köşelerin düzgün oluşturulması, darbelere karşı korunması ve oluşabilecek çatlakların önlenmesi amacıyla kullanılan, alüminyum esaslı profil.

gnyapı  DONATI FİLESİ
Sıvanın yüzey hareketlerine karşı dayanıklı olmasını sağlayan, en az 160 gr/m2 ağırlığında ve 4 x 4 mm. gözenek boyutunda, alkali dayanımı yüksek, cam elyaf esaslı file.

gnyapı  SON KAT KAPLAMA MALZEMELERİ

Çimento esaslı kaplamalar,
Akrilik esaslı silikon katkılı kaplamalar,
Dış cephe boyaları.

gnyapı  TAMAMLAYICI ELEMANLAR

Subasman profili,
Fileli köşe profili,
Dilatasyon profili,
Fuga profili,
Plastik takoz,
Subasman profili montaj seti,
Denizlik uzatma profili,
Isı yalıtım bandı.

İZOCAM MANTOLAMA FİYATLARI

İzocam mantolama fiyatlarıkullanılacak malzemeye, bina özelliklerine ve yapılacak uygulamaya göre değişmektedir.

Kullanılacak Malzemeler Miktarı Birimi
İzocam Mantolama Levhası 1,05 Mt
İzocam Yapıştırıcı 4,00 Kg
İzocam Plastik Çivili Dübel 6,00 Adet
İzocam Donatı Filesi 1,10 Mt
İzocam Fileli Köşebent 0,50 Mt
İzocam Yalıtım Sıvası 5,00 Kg
İzocam Dekoratif Sıva 2,50 Kg
İzocam Dış Cephe Boyası 0,35 Kg

 

İzocam Mantolama Metrekare fiyatı :……….. TL

İzocam mantolama fiyatı almak için ücretsiz keşif formumuzu doldurabilir veya 0216 475 12 41 – 444 4697 numaralı telefonlardan bize ulaşabilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz en kısa sürede sizi arayacak  ve keşif randevu işleminizi gerçekleştirecektir.